Update Texel Big Day 2019

De Texel Big Day zit erop! Met een totaal van 145 vogelsoorten zijn we geëindigd op een mooie tweede plek. Het winnende team: Dutch Knights, zag 1 soort meer: van harte gefeliciteerd mannen!

Route

Zaterdag 11 mei 2019 stonden we om 02.00 uur ’s nachts paraat om aan de wedstrijd voor het goede doel te beginnen. We gingen van start in de Cocksdorp en fietsten vervolgens via het westen naar de zuidelijke waddenkust van het eiland om de tocht om 23.30 uur weer af te sluiten in het noorden. Met een totale afstand van ruim 116 kilometer in de benen en de vanaf in de ochtend toenemende stevige noordoostenwind, waren we stuk voor stuk bekaf. Een flinke dosis teamspirit zorgde ervoor dat we dag hebben volbracht en een mooi resultaat hebben neergezet.

Soorten

Gedurende de dag konden we aantal mooie soorten op onze lijst zetten: van een grote hoeveelheid grauwe vliegenvangers in de Staatsbossen tot een reuzenstern langs de Westerslag en een porseleinhoen in het Grote Vlak. Ook konden we 26 morinelplevieren langs de Muyweg noteren! Nieuwsgierig naar alle vogelsoorten die we hebben gezien? Klik hier voor de volledige lijst.

Visarend en ransuil

Jammer was dat we de visarend en de ransuil op een haar na gemist hebben. Die eerste omdat we net een minuut te vroeg weg waren en die tweede omdat we net de andere kant op keken. Helaas!

Geld

Een nog mooier resultaat is dat er door alle teams 16.000 euro is opgehaald voor de duinvogels! Het geld wordt gestoken in het welzijn van de wulp, roodborsttapuit, tapuit en nachtzwaluw. Wij van Team Ecoresult konden bijna 1100 euro bijdragen. Sponsoren, hartelijk dank daarvoor!