Team Ecoresult gaat ervoor tijdens de Texel Big Day 2019

In 24 uur, op de fiets of lopend, zoveel mogelijk vogelsoorten spotten op Texel, dat is de Texel Big Day die op zaterdag 11 mei voor de derde keer plaatsvindt. De Texel Big Day is zowel de aftrap van het Wadden Vogelfestival (11 en 12 mei 2019) als de Nationale Vogelweek (11 t/m 20 mei 2019). Vrijdagnacht om 00.00 uur gaan de elf teams van start.

Team Ecoresult

Team Ecoresult doet vol passie mee aan de Texel Big Day. Ons team bestaat uit Leon Boon, George Tanis, Bas Verhoeven en Ferry van der Lans. Alle vier bedreven ecologen en vogelonderzoekers. Ook op Texel werken ze regelmatig aan projecten dus kennen ze de omgeving goed. Het zijn stuk voor stuk fanatieke vogelaars die elk hoekje van het eiland zullen uitkammen op zoek naar nieuwe dagsoorten.

Even voorstellen:

Leon Boon

is ecoloog en oprichter van Ecoresult. Al vanaf dat hij 12 jaar oud is, kijkt hij naar vogels. Van zijn passie voor natuur en in het bijzonder voor vogels heeft hij zijn werk gemaakt. Sinds eind jaren ‘90 komt Leon jaarlijks op Texel om ook daar naar vogels te kijken. Als er een vogelsoort op het eiland wordt gemeld die nog niet op zijn vogellijst staat, schuwt hij een bliksembezoek zeer zeker niet. Hij kijkt erg uit naar de Big Day en hoopt op veel soorten en een mooi bedrag voor dit fraaie goede doel.

Ferry van der Lans

kreeg het vogelen met de paplepel ingegoten. Als peuter kroop hij al rond door het Texelse zand en sindsdien is hij bijna ieder jaar op het eiland geweest om te vogelen. Hij heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt en is dagelijks bezig met natuur(-bescherming). In het voorjaar heeft hij meestal weinig tijd om te hobbyen, maar om de wulp en tapuit te helpen maakt hij graag een uitzondering. Na Big Days in Delft en omstreken (110 soorten, 2017) en in Zuid-Holland (157 soorten, 2004) is nu Texel aan de beurt en hoopt hij in ieder geval zijn eigen record te verbreken.

George Tanis

is na zijn studie Bos en Natuurbeheer aan de slag gegaan als ecologisch adviseur bij Ecoresult. Van jongs af aan is hij geïnteresseerd in dieren en de natuur. Vogels hebben specifieke interesse en vol passie werkt hij aan zijn soortenlijst. Een echte soortspecialist met een grote fascinatie voor de vogeltrek. In het voor- en najaar is hij dan ook volop buiten te vinden.

Bas Verhoeven

is ecologisch adviseur bij Ecoresult. Van nachtvlinders en vleermuizen tot vogels en libellen, Bas is een echte allround soortspecialist. Hij deed de opleiding Bos en Natuurbeheer aan het Helicon in Velp en is daarna redelijk snel bij Ecoresult gaan werken. Met zijn scherpe oog ontdekt hij volop vogelsoorten: van een zeldzaamheid tot een mooi broedgeval, Bas draait er zijn hand niet voor om.

Anton van Meurs

is projectleider bij Ecoresult en heeft een grote kennis van zoogdieren. Na een studie Milieukunde heeft Anton 15 jaar als archeoloog gewerkt maar in 2012 maakte hij de overstap naar ecoloog. Hij is de vleermuisspecialist van Ecoresult en is dus zeker ook in de nachtelijke uren actief. Tijdens de Texel Big Day zorgt Anton ervoor dat alles praktisch en logistiek goed geregeld is, maar ook voor een lekker bakkie koffie onderweg moeten de mannen bij hem zijn.

Goed doel

Het gaat bij de Texel Big Day niet alleen om het zien van zoveel mogelijk vogelsoorten. Ook wordt er elk jaar geld opgehaald voor een goed (vogel)doel. In 2019 staan duinvogels zoals wulp, roodborsttapuit, tapuit en nachtzwaluw centraal. Alle teams worden uitgedaagd om zoveel mogelijk geld op te halen. Wil jij team Ecoresult helpen aan een mooi bedrag? Klik hier!

Aan de donateurs die al hebben gestort: Bedankt!