Vogelonderzoek

Ecoresult B.V. verzorgt voor uiteenlopende opdrachtgevers talrijke vogelonderzoeken.

Beschermde vogelsoorten

Alle van nature in Europa voorkomende vogelsoorten zijn beschermd volgens de Wet natuurbescherming. Zij mogen in principe nooit worden verstoord, gevangen of gedood. De bescherming vanuit de wet is echter niet voor elke soort hetzelfde.

Veel (algemene) soorten zijn alleen beschermd tijdens de broedperiode. Andere soorten genieten een zwaardere bescherming waarbij vaste voortplantings-, rust- en verblijfplaatsen jaarrond beschermd zijn. Deze soorten zijn kwetsbaar omdat zij jaarlijks hetzelfde nest gebruiken of omdat zij zelf geen nest kunnen bouwen. Over het algemeen vindt vogelonderzoek plaats in het kader van ruimtelijke ontwikkelingen, verspreidingsonderzoek en monitoring en evaluatie van inrichting en beheer.

Ruime ervaring in vogelonderzoek

Ecoresult B.V. verzorgt voor uiteenlopende opdrachtgevers talrijke vogelonderzoeken. Wij hebben hierdoor ervaring in onderzoek naar onder andere moerasvogels en steenuilen conform de STONE handleiding voor onderzoek en bescherming (2001). Daarnaast hebben wij ruime ervaring op het gebied van broedvogelonderzoek, soortgerichte inventarisaties en ecologische werkbegeleiding (bijvoorbeeld bij plotselinge aanwezigheid van oeverzwaluwen). Ook leiden wij broedvogeltellers op aan de hand van de Handleiding SOVON Broedvogelonderzoek (2011). Medewerkers van Ecoresult B.V. zijn ook betrokken bij vogelonderzoek voor Sovon Vogelonderzoek Nederland en de Dutch Birding Association. De onderzoeken worden uitgevoerd met behulp van verrekijkers en telescopen van Swarovski.

Benieuwd naar onze andere diensten waar wij onderzoek naar doen? Klik dan hier.

Deze dienst aanvragen of advies nodig? Neem gerust contact op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ferry van der Lans

Ferry van der Lans

Adviseur ecologie en bomen

Vestiging Hendrik-Ido-Ambacht

Kringloopweg 22
3343 LR Hendrik-Ido-Ambacht
Zuid-Holland

Vestiging Veenendaal

Lunet 2-8
3905 NW Veenendaal
Utrecht

Stuur de klantenservice een bericht via Whatsapp