Nieuw hoofdkantoor Ecoresult is duurzame stap vooruit

Het hoofdkantoor van ecologisch adviesbureau Ecoresult is verhuisd naar een nieuw pand op circulair bedrijventerrein Ambachtse Zoom in Hendrik-Ido-Ambacht.  Redenen voor de verhuizing zijn groei van het aantal klanten en medewerkers, duurzaamheid en een betere bereikbaarheid. “Voor ons is dit de ideale, duurzame uitvalsbasis in de kern van ons werkgebied.”

Het nieuwe kantoor is sinds enkele weken te vinden op de vierde etage van het pand aan Kringloopweg 22. De ongeveer dertig medewerkers hebben er inmiddels hun vaste plek gevonden op bedrijvenpark Ambachtse Zoom. Het natuurhart van de medewerkers klopt ook hier. De eerste zeearenden zijn al vanuit het kantoorpand gezien. Ook is al begonnen met een Bioblitz, waarin het doel is om op het bedrijventerrein in een jaar tijd 1000 soorten vast te stellen. De eerste 200 soorten zijn in september inmiddels al gevonden.

Gerecyclede materialen

Niet voor niets is gekozen voor dit circulair bedrijventerrein, zegt Leon Boon, oprichter van Ecoresult. “Er zijn belangrijke redenen voor ons om te verhuizen naar dit pand. Na vijf jaar in Alblasserdam is het tijd voor een duurzame stap vooruit. Het bedrijfspand hier is energieneutraal (energielabel AA) en circulair. Het interieur is opgebouwd uit gerecyclede en duurzame materialen volgens het cradle-to-cradle principe. Dat betekent dat het complete kantoorinterieur, bijvoorbeeld de stoelen en bureaus, volledig bestaat uit natuurlijk en hergebruikt materiaal. Bovendien is er op het bedrijvenpark zelf aandacht voor klimaatadaptie en biodiversiteit. Dat past natuurlijk helemaal bij een ecologisch adviesbureau als de onze.

Een andere reden is dat we in ons oude pand enorm uit ons jasje groeiden, zegt Leon. “Het aantal klanten groeit dus ook het aantal medewerkers. Die groei is te verklaren doordat biodiversiteit en leefklimaat belangrijke thema’s zijn geworden in de maatschappij. Als ecologisch adviesbureau spelen we daarin een belangrijke rol. Bovendien hebben we hier een ideale uitvalsbasis. De kern van ons werkgebied, de Randstad, Noord-Brabant en de Delta, zijn hiervandaan snel en goed bereikbaar voor onze medewerkers.”

De officiële opening van het kantoor, voor genodigden, staat gepland op vrijdag 10 november.

Ecoresult is ecologisch adviesbureau met vestigingen in Hendrik-Ido-Ambacht en Veenendaal. De ruim dertig medewerkers leveren sinds 2007 deskundig ecologisch onderzoek en advies aan overheden, bedrijven en particulieren in heel Nederland.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Leon Boon, directeur Ecoresult: 06 486 195 02 of  leonboon@ecoresult.nl