Even voorstellen: Jenny en Lex

Ontmoet onze nieuwe collega’s! Jenny en Lex zijn sinds 1 november werkzaam bij Ecoresult. Wij stellen ze graag aan u voor.

Jenny

Jenny is sinds 3 maanden werkzaam als Office Manager bij Ecoresult. Ecoresult is een jong en groeiend bedrijf en daar zit voor Jenny meteen de uitdaging. Ze houdt zich erg bezig met onderwerpen als: hoe gaan wij ervoor zorgen dat we efficiënt blijven werken nu de grootte en aantallen in projecten toenemen? En welke middelen en materialen hebben onze collega’s nodig om goed hun werk te kunnen (blijven) doen?

Allemaal vragen en vooral nieuwe ideeën waar Jenny bij aan mag sluiten en mag organiseren voor het bedrijf.

“Het leukste van het werk bij Ecoresult vind ik dat er, door de groei, nagedacht moet worden over de volgende stappen in het bedrijf en ik daardoor nieuwe werkzaamheden volledig eigen kan maken. Ook geeft het veel voldoening om te zien dat behoeftes van collega’s vervuld worden waardoor zij nog efficiënter en prettiger kunnen werken.”

“Zelf ben ik minder thuis in de ecologie dan mijn collega’s, al heb ik in die paar maanden dat ik hier ben al veel nieuwe soorten geleerd. In mijn vrije tijd ga ik graag op reis en zoek ik de natuur op en ik merk dat ik nu al met een andere blik door een natuurgebied loop.”

Lex

Ook Lex is al 3 maanden aan de slag bij Ecoresult; hij als Adviseur Ecologie. Hij houdt zich vooral bezig met ontheffingsaanvragen en het schrijven van de zogenoemde EWP’s: ecologische werkprotocols. Lex vindt het vooral leuk om te zien dat de plannen voor projecten de realiteit worden. Ook de veelzijdigheid van het werk spreekt hem aan:

“De ene dag kan ik bezig zijn met kantoorwerk en de andere dag ben ik buiten te vinden voor flora en fauna quickscans, maar ook voor wat knutselwerk bij gevels: bijvoorbeeld het plaatsen van vleermuiskasten.”

Met een Master-diploma op zak heeft Lex veel ervaring met zowel de theoretische als praktische kant binnen de ecologie. Vroeger heeft hij zich onder andere bezig gehouden met studies over de effectiviteit van ecoducten, overgrazing van natuurgebieden en onderzoek naar Afrikaanse herbivoren.

Lex zal zich de komende tijd blijven inzetten voor ontheffingen, EWP’s, maar zal ook veel buiten te vinden zijn zodra het veldwerkseizoen weer begint.