Ecoresult B.V. ontvangt ISO 9001 certificaat

In deze moeilijke periode met het coronavirus heeft Ecoresult gelukkig ook mooi nieuws te melden. We hebben ons ISO 9001 certificaat in ontvangst mogen nemen van Lloyd Register. Dé wereldwijd erkende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement.

Met het ISO 9001-certificering laten we als bedrijf zien dat wij voldoen aan de internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement. Deze aanpak richt zich op het in kaart brengen van alle processen binnen ons bedrijf en het verbeteren daarvan en het managen van bedrijfsrisico’s.

Handboek

In maart 2019 zijn we aan de slag gegaan met de aanvraag van het ISO 9001 certificaat. Omdat het een complex proces is, hebben we het bedrijf ISO Management ingeschakeld voor de nodige begeleiding. Met hen hebben we een handboek opgesteld waarin alle processen binnen Ecoresult beschreven staan aan de hand van de verschillende functies. Een flinke klus!

PDCA

De PDCA-strategie (Plan – Do – Check – Act) was een belangrijke tool gedurende het hele traject en dat blijft die ook. In die strategie werken wij met vier fases waarin wij de processen evalueren en kijken of de vooraf gemaakte plannen het gewenste resultaat opleveren. Het doel is dat wij leren van ervaringen en de organisatie naar een hoger plan brengen door bij te sturen en maatregelen te nemen. We blijven de processen dus constant toetsen en verbeteren.

Actueel

We houden het handboek actueel door elk half jaar een audit te doen. We kijken dan of de procesbeschrijvingen nog overeenkomen met wat in de praktijk gebeurt en passen aan waar nodig. Lloyd Register doet elke twee jaar een externe audit en checkt daarbij of Ecoresult nog voldoet aan de eisen van de ISO 9001 certificering.

Efficiënt werken

Naast dat we met dit certificaat vertrouwen en zekerheid bieden, biedt het certificaat voor ons als bedrijf ook veel voordelen. We weten nu precies hoe alle processen eruitzien en wie bij welk proces betrokken is.