Werken aan een wijk vol groen: project Wilgenrijk

Ecoresult is betrokken bij de natuurvisie, het ontwerp en de uitvoering van project Wilgenrijk.
Ongeveer 1750 woningen, verspreid over talrijke buurtjes en eilanden; Ecoresult werkt mee aan het omvangrijke, groene project Wilgenrijk.

Het belooft een unieke woonomgeving te worden. Wilgenrijk ligt in de Dijkpolder bij Maassluis en beslaat ruim 70 hectare. Het gebied krijgt een landelijk karakter en wordt ontwikkeld aan de hand van vier kernwaarden: Echt, Ontspannen, Hollands en Mooi. Deze filosofie gaan de bewoners straks zeker terugzien als ze door hun buurt fietsen.

Polderkarakter

Ecoresult is betrokken bij de natuurvisie, het ontwerp en de uitvoering van project Wilgenrijk. We werken daarbij samen met Plein06, dat de woonwijk en de indeling ervan ontwerpt. Met elkaar werken we aan een woonwijk met een rustgevend polderkarakter. In het ontwerp is dan ook veel ruimte voor sloten, rietkragen, knotwilgen, hagen en weggetjes voor mensen, planten en dieren.

Ook in de uitvoering wordt rekening met quickscan flora en fauna gehouden. Tijdens het bouwen moet in het bijzonder rekening worden gehouden met de kleine modderkruiper (een vissoort). Om hier zo zorgvuldig en verantwoordelijk mogelijk mee om te gaan, hebben we een ecologisch werkprotocol opgesteld voor de uitvoerders.

In Wilgenrijk begin je groen

Project Wilgenrijk staat in het teken van investeren in groen. Woensdagochtend 19 februari plantte wethouder Keijzer van de gemeente Maassluis de eerste boom aan de Tweede Weverskade in Wilgenrijk – een symbolisch startpunt. Als je in Wilgenrijk gaat wonen, begin je niet in een kale omgeving. Integendeel, alles om je heen is groen en dat zorgt voor een uitstekende sfeer.

Najaar 2015 worden de eerste opleveringen verwacht. Op termijn komt er ook een hotel en een aantal kleine voorzieningen in de buurt.

Meer weten over Wilgenrijk?

Wilgenrijk heeft een eigen site met informatie en foto’s over de wijk.

contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Leon Boon

Oprichter en Adviseur ecologie

Vestiging Hendrik-Ido-Ambacht

Kringloopweg 22
3343 LR Hendrik-Ido-Ambacht
Zuid-Holland

Vestiging Veenendaal

Lunet 2-8
3905 NW Veenendaal
Utrecht

Stuur de klantenservice een bericht via Whatsapp