Certificaat elektrovisserij behaald

Op 17 december 2012 heeft onze medewerker Koen van Veen het certificaat Praktijkopleiding Elektrovisserij behaald. Door dit certificaat mag elektrisch gevist worden. Ook is een veilige bediening van het elektrovisapparaat gewaarborgd. Elektrisch vissen is bijzonder geschikt voor visonderzoek in waterpartijen waar veel hindernissen aanwezig zijn, zoals in natuurvriendelijke oevers.

De cursus is georganiseerd door Sportvisserij Nederland. Doordat aan het vissen met behulp van elektrisch stroom risico’s verbonden zijn, moet de visser in het bezit zijn van dit certificaat. In de cursus komt voornamelijk de veilige bediening aan bod.

Elektrisch vissen

Bij elektrisch vissen wordt door middel van een aggregaat of accu via een schepnet een elektrische stroom in het water gebracht. De vis die zich in de buurt van het schepnet bevindt wordt door deze stroom tijdelijk licht verdoofd, waarna deze geschept en verzameld kan worden. De vis zal na 30 seconden tot maximaal enkele minuten weer volledig bijkomen waarna de vissen kunnen worden teruggezet. Bij het vissen met stroom lopen de vissen geen blijvende schade op. Ook andere aquatische fauna en watervogels ondervinden geen schadelijke effecten van de elektrische stroom.

Lees meer over vissen bij onze vissenonderzoek pagina.