Plaatsen van voorzieningen

Ecoresult B.V. is bekend met de ecologie en habitatseisen van alle in Nederland voorkomende vleermuissoorten en heeft brede kennis over de vaste rust- en verblijfplaatseisen van de gierzwaluw en huismus.

Alternatieve voorzieningen voor gebouwbewonende diersoorten

Men is begonnen met het plaatsen van alternatieve voorzieningen voor gebouwbewonende diersoorten rond de eeuwwisseling. Denk daarbij vooral aan vleermuiskasten en nestkasten voor gierzwaluw en huismus.

Tegenwoordig worden dergelijke kasten ook opgehangen als mitigatie in het kader van de Wet natuurbescherming. De kasten dienen dan als voornamelijk als tijdelijk onderkomen, totdat de natuurvriendelijke nieuwbouw gereed is of tot er weer voldoende natuurlijke holtes in het bos zijn te vinden. De nieuwbouw wordt dan natuurvriendelijk gemaakt door middel van permanente inbouwkasten. Het nieuwe bouwbesluit biedt daarvoor ook letterlijk de ruimte.

Alternatieve voorzieningen

Uit onderzoek blijkt dat alternatieve voorzieningen in de vorm van kasten echter niet ‘zomaar’ opgehangen kunnen worden. Verschillende soorten stellen namelijk verschillende eisen aan hun verblijfplaats en dus kast. Sommige soorten hebben een voorkeur voor een bolle kast, andere hebben liever een platte kast. Ecoresult B.V. is bekend met de ecologie en habitatseisen van alle in Nederland voorkomende vleermuissoorten, van gewone dwergvleermuis tot franjestaart en van rosse vleermuis tot meervleermuis. Tevens hebben wij een brede kennis over vaste rust- en verblijfplaatseisen van gierzwaluw en huismus. Ecoresult B.V. heeft aantoonbare ervaring en kennis omtrent soortspecifiek onderzoek en het ophangen van alternatieve voorzieningen. Wij kunnen u adviseren over de te gebruiken materialen, het kasttype en de hanglocatie. En wij voeren dit desgewenst ook uit.

Deze dienst aanvragen of advies nodig? Neem gerust contact op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Anton van Meurs

Projectmanager en adviseur ecologie

Vestiging Hendrik-Ido-Ambacht

Kringloopweg 22
3343 LR Hendrik-Ido-Ambacht
Zuid-Holland

Vestiging Veenendaal

Lunet 2-8
3905 NW Veenendaal
Utrecht

Stuur de klantenservice een bericht via Whatsapp