Vergunning Omgevingswet

Ecoresult B.V. heeft ruime praktische en juridische ervaring met de Omgevingswet (voorheen de Wet natuurbescherming) en kan u begeleiden in aanvragen voor omgevingsvergunning met betrekking tot natuuractiviteiten.

Wanneer een omgevingsvergunning nodig is

Wanneer schadelijke effecten van een ruimtelijke ontwikkeling op beschermde flora en fauna, natuurgebieden of houtopstanden aanneembaar zijn is omgevingsvergunning voor Natura 2000-activiteiten, flora-en fauna-activiteiten en/of activiteiten die houtopstanden betreffen nodig.

Ecoresult B.V. heeft ruime praktische en juridische ervaring met de Omgevingswet (voorheen de Wet natuurbescherming) en kan u begeleiden in aanvragen voor een omgevingsvergunning. Het kan zijn dat u als gevolg van uw project een vergunning, ecologisch werkprotocol of mitigatieplan nodig heeft. Ecoresult kan dit van a tot z voor u uitvoeren.

De Omgevingswet is voor iedereen in Nederland van toepassing en is gemaakt om houtopstanden, gebieden en planten- en diersoorten die vrij in het wild leven te beschermen. Ongeveer 500 van de 36.000 soorten die in Nederland voorkomen vallen onder de bescherming van deze wet. Om deze kwetsbare soorten te beschermen bevat de Omgevingswet een aantal natuuractiviteiten die voor uw project bijzonder relevant kunnen zijn en waarvoor een vergunning noodzakelijk is.

Quickscan flora en fauna

Deze dienst aanvragen of advies nodig? Neem gerust contact op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Anton van Meurs

Projectmanager en adviseur ecologie

Vestiging Hendrik-Ido-Ambacht

Kringloopweg 22
3343 LR Hendrik-Ido-Ambacht
Zuid-Holland

Vestiging Veenendaal

Lunet 2-8
3905 NW Veenendaal
Utrecht

Stuur de klantenservice een bericht via Whatsapp