Veldonderzoeker Ecologie – bijbaan


Ervaring opdoen als opstap naar een volwaardige baan in de ecologie: dat doe je in deze bijbaan als veldonderzoeker ecologie. Met jouw groene hart draag je direct bij aan de bescherming van vleermuizen en gierzwaluwen. En je leert meteen andere (toekomstige) ecologen kennen waardoor je direct aan een sterk netwerk bouwt. Handig als dit smaakt naar meer en je door wilt in de ecologie.

Je functie als veldonderzoeker ecologie
Als veldonderzoeker ga je samen met collega’s op zoek naar verblijfplaatsen, foerageergebieden en vliegroutes van vleermuizen en gierzwaluwen. Dit doe je in opdracht van klanten, vaak woningcorporaties die gebouwen willen verduurzamen of slopen. Door jullie onderzoek worden verblijfplaatsen van de dieren niet ontnomen. Ze worden juist beschermd en krijgen een nieuwe verblijfplaats. Alle data die je verzamelt tijdens het veldwerk, voer je in op een app op je telefoon. Deze gegevens gebruiken wij in rapportages naar onze klanten.

Het werkgebied is door het hele land, maar met een focus op Noord-Brabant en de Randstad. In het voorjaar werk je in grotere groepen en in het najaar veelal met z’n tweeën.

Jouw belangrijkste werkzaamheden zijn:

  • Verblijfplaatsen, foerageergebieden en vliegroutes van gierzwaluwen en vleermuizen in kaart brengen;
  • Data invoeren in de app op je telefoon;
  • Werken in de nacht op diverse locaties in Nederland met focus op Randstad en Noord-Brabant.

Het bedrijf en team
Wij zijn Ecoresult: het ecologische adviesbureau dat onderzoekt, adviseert én vergunningen aanvraagt. We streven naar een natuur-inclusief Nederland en doen dat met 38 collega’s vanuit ons kantoor in Hendrik-Ido-Ambacht en Veenendaal. Onze focus ligt op het aangaan van langdurige relaties met ketenpartners om een duurzame impact te creëren. Als werkgever bieden we een omgeving waarin passie, creativiteit en vindingrijkheid worden aangemoedigd. We streven ernaar om onze medewerkers voortdurend te ondersteunen in hun persoonlijke en professionele groei.

Dit vragen wij van je als veldonderzoeker ecologie
Je kunt goed tegen gebroken nachten, want het veldonderzoek vindt plaats tussen zonsondergang en zonsopgang. Omdat het werk vooral in grote delen van de Randstad en Noord-Brabant is, beschik je over eigen vervoer om op deze soms afgelegen plekken te komen.

Verder vragen we:

  • Rijbewijs A of B;
  • Eigen vervoer. Werk je meer dan 30 uur per week, dan krijg je van ons een huurauto;
  • Een passie voor de natuur.

Een specifiek opleidingsniveau is niet vereist. Voor het doen van veldonderzoek krijg je van ons een opleiding die bestaat uit 2 cursusavonden op ons kantoor en 1 avond veldwerk. Deze opleiding is al te volgen vanaf mbo-niveau en krijg je natuurlijk doorbetaald. Het veldonderzoek wordt verricht onder leiding van een ervaren ecoloog.

Dit is wat wij jou bieden

  • Een nul-urencontract voor 6 maanden, waarbij we van mei tot en met september meer dan genoeg werk hebben voor je. In de andere maanden is er nagenoeg geen werk. Ben je naast de periode mei tot en met juli beschikbaar in augustus en september? Dan ontvang je een bonus van € 150,- netto.
  • Een uurtarief tussen de € 20,- en € 25,- bruto per uur, ingeschaald op basis van kennis en ervaring. Tegelijk met het salaris ontvang je een vakantietoeslag van 8%, berekend over het brutoloon van de in die maand gewerkte aantal uren.
  • Collega’s die enorm gedreven zijn waardoor je jezelf steeds verder kunt ontwikkelen op het gebied van inhoud, procesverbetering en wetgeving. Net wat jij interessant vindt.
  • Breng je een nieuwe collega aan die een seizoen meeloopt? Dan krijg je een aanbrengbonus van
    € 75,- netto.

Vragen over de functie?
Nog niet helemaal zeker of deze functie bij jou past? Stel jouw vragen aan Nina (veldwerk coördinator) via ninanieuwenhout@ecoresult.nl of via 06 868 119 25. Een appje mag natuurlijk ook.

Procedure
Geen poespas in onze procedure: het sollicitatiegesprek heb je met een van de projectleiders en Nina (veldwerk coördinator) op ons kantoor in Hendrik-Ido-Ambacht of Veenendaal. We vinden het belangrijk dat zowel jij als wij een goed gevoel krijgen bij elkaar. Stel tijdens het gesprek dus vooral ook alle vragen die je hebt. Na het gesprek laten wij binnen 2 werkdagen weten of je bij ons kan beginnen.

Stuur jouw cv en motivatiebrief naar hrm@ecoresult.nl en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met jou op.

Kom bij Ecoresult en maak een verschil in het behoud van onze kostbare natuur!

 

Acquisitie is niet gewenst. Wij werven onze nieuwe collega’s zelf.