Het broedseizoen is begonnen: de visarend zoekt zijn plekje in de Biesbosch weer op!

Geniet met ons mee van één van de vijf nesten van de visarend in Nederland.

Beleef de Lente

In 2022 zijn wij trots sponsor van Beleef de Lente van de Vogelbescherming en van het enige visarendnest dat in Nederland live gevolgd kan worden! Een team van specialisten heeft ervoor gezorgd dat we het interessante leven van de visarend van dichtbij kunnen bekijken. Het prachtige natuurgebied De Biesbosch wordt beheerd door Staatsbosbeheer en is bijzonder succesvol voor Nederlandse broedende visarenden. Dit Natura 2000-gebied ligt erg dichtbij ons hart. Wij dragen daarom graag bij aan het vergroten van de kennis over visarenden en om meer mensen te verwonderen over de Nederlandse natuur.

Steun samen met ons de visarend

Visarenden in de Biesbosch

Visarenden waren in Nederland voor heel lang bekend als een trekvogel… toch gek, dat zo’n soort die op vis jaagt niet broedde in het land van het water. De visarend had het lang erg slecht in Europa en dat lag aan meerdere factoren. Onder andere het gebruik van het insecticide DDT zorgde ervoor dat de aantallen van visarend sterk daalde. Gelukkig is het aantal broedgevallen in Europa weer aan het herstellen. In 2016 begonnen de visarenden succesvol te broeden in de Biesbosch. Binnen zes jaar tijd is het aantal Nederlandse broedpaartjes gegroeid naar wel vijf paartjes!

Visarenden overwinteren in Afrika. In maart zien we meestal de eerste visarenden terug. Slechts een paar visarenden blijven broeden in Nederland. In het project Beleef de Lente van Vogelbescherming kunnen we één van deze paartjes volgen. Deze visarenden broeden in de Biesbosch, een natuurgebied in beheer van Staatsbosbeheer. De Biesbosch is een zoetwatergetijdengebied. Van zo’n natuurgebied zijn er maar een paar van in de wereld! De visarenden genieten enorm van dit natuurgebied, want het is tot nu toe de enige plek in Nederland waar de visarenden broeden.

Wie is Ecoresult?

Ecoresult B.V. is een ecologisch adviesbureau gevestigd in Alblasserdam en Veenendaal. Wij dragen graag bij aan een verbetering van de Nederlandse natuur. Zo werken onze collega’s onder andere met de Wet natuurbescherming, adviseren in natuurinclusief bouwen, doen we vogelonderzoek en beoordelen de kwaliteit van natuurgebieden. Wil je weten wat we nog meer doen? Bekijk dan al onze diensten. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen?

Enthousiast geworden over het natuurbehoud en de Biesbosch?

Je kan meer informatie vinden over de Biesbosch op de website van Staatsbosbeheer of blogs lezen van de boswachters van het gebied. Of volg bijvoorbeeld Boswachter Blom op Instagram of raak betrokken bij de Facebookgroep over de Biesbosch.
Of steun Vogelbescherming via een Tikkie

 

 

Stuur de klantenservice een bericht via Whatsapp